Senioren Heerhugowaard

0

De visie van Senioren Heerhugowaard

Marianne van der Starre 19 februari 2019

Dementie

Een dementievriendelijke gemeente…bestaat uit dementievriendelijke inwoners.

Het is geen geheim: dementie gaat een grotere rol spelen in onze samenleving. In de periode 2015-2040 stijgt het aantal mensen met dementie met 115 procent, dus meer dan een verdubbeling van het aantal. Dementie heeft een grote invloed op het dagelijks leven van betrokkenen. En ‘betrokkenen’: dat zijn wij eigenlijk allemaal. U kunt zelf veel betekenen door dementie te herkennen en er goed mee om te gaan.

Organisaties, zoals de gemeente maar ook bedrijven, spelen een belangrijke rol in een dementie vriendelijke samenleving. Senioren Heerhugowaard heeft een rol gespeeld in de totstandkoming van de voorzieningen aan de Callistolaan. Zo proberen alle partijen op hun manier bij te dragen aan een ‘dementievriendelijke gemeente’.

Op 13 maart 2019 wordt in Wijkcentrum ‘De Horst’ een avond georganiseerd “ is Heerhugowaard dementievriendelijker geworden?”. Informatie over deze bijeenkomst vind u op www.alzheimer-nederland.nl. Laten we een kijken waar we staan.

Iedereen kan al een bijdrage leveren door een gratis online-training te volgen om dementie te herkennen en er goed mee om te gaan. Deze kunt u vinden op www.samendementievriendelijk.nl. Ik zou zeggen:  als u 15 minuten tijd heeft, doet u de online training, samen maken we Heerhugowaard dementievriendelijk. Een dementievriendelijke gemeente bestaat uit….dementievriendelijke inwoners.

Annette Valent
Fractievoorzitter Senioren Heerhugowaard

Inloggen op uw account

Kunt u zich niet meer herinneren wat uwwachtwoord is ?

Schrijf je in voor deze site!