Senioren Heerhugowaard

0

Wethouder van der Starre ‘aan de bak’ om nog beter afval te scheiden

Marianne van der Starre 9 oktober 2018

Maandagmiddag hees wethouder Jan van der Starre zich in een overall om de nieuwe blauwgroene container voor PMD-afval blinkend schoon te poetsen. ‘Aan de bak’ is de nieuwe campagne die de wethouder maandag aftrapte op de gemeentewerf in Heerhugowaard.

Het scheiden van PMD (plastic, metaal (blik) en drankkartons) is het speerpunt van deze campagne. In de wijken Bomenwijk, Butterhuizen, Schrijverswijk en Stad van de Zon heeft de gemeente een pilot met het gescheiden aanbieden van PMD-afval. Bewoners kunnen dit afval in speciale zakken ophangen aan lantaarnpalen. De proef, die nog tot december loopt, bevalt goed.

Vanaf januari gaat Heerhugowaard over op het scheiden van PMD-afval. Alle laagbouwwoningen, die al rolcontainers hebben voor restafval en gft, krijgen vanaf januari 2019 een speciale PMD-rolcontainer erbij. Deze wordt grijs met een oranje deksel en zal om de week worden geleegd.

Wie geen rolcontainer heeft, zoals flatbewoners, kunnen het afval blijven brengen naar de speciale containers in de buurt van winkelcentra en supermarkten. Hier staat dan zo’n blinkende PMD-container te wachten. (Foto: Twitter @VisserTJ1)

Inloggen op uw account

Kunt u zich niet meer herinneren wat uwwachtwoord is ?

Schrijf je in voor deze site!