Senioren Heerhugowaard

0

Waardse Senioren in Beweging

Marianne van der Starre 9 september 2019

HEERHUGOWAARD – Voor de veertiende keer organiseren De Pieter Raat Stichting (DPRS), Bibliotheek Kennemerwaard, Heerhugowaard Sport NV, Cool kunst en cultuur en MET Welzijn dit najaar ‘Waardse Senioren in Beweging’. Samen bieden ze een programma boordevol leuke, uitdagende activiteiten voor alle Waardse senioren. Van sportief, creatief en culinair tot muzikaal en educatief. Het programma beslaat niet één maar zelfs drie maanden: van oktober tot en met december. De partijen waren zo enthousiast, dat het boekje zich als vanzelf vulde. De activiteiten zijn vanaf 16 september ook te vinden op de nieuwe website www.wsib.nl. 

 

Met koffiecups een ketting maken, een workshop 3D-printen, een verwenmoment bij de kapper en manicure bij het Horizon College, samen koken met Trinitas-leerlingen, fitness voor zestigplussers, een rondleiding door het poldermuseum en apotheek, een optreden van een jazzgezelschap of een fotografenlezing… Zomaar een greep uit het nieuwe activiteitenaanbod van Waardse Senioren in Beweging (WSIB). “We hebben ook voor deze editie geprobeerd een zo gevarieerd mogelijk programma samen te stellen – en dat is aardig gelukt, denk ik zo”, lacht Cynthia de Wilde, communicatiemedewerker van De Pieter Raat Stichting namens Waardse Senioren in Beweging. Het nieuwe programmaboekje met inschrijfformulier is vanaf maandag 16 september verkrijgbaar bij de initiatiefnemers, bij het gemeentehuis, de bibliotheek, bij woonzorgcentra De Raatstede, Hugo-Waard (G. Douplantsoen 72), grand café Arboretum (Tamarixplantsoen 2) en online op www.wsib.nl

 

Inschrijven

Inschrijven voor de activiteiten – ook als eraan deelnemen gratis is – is verplicht. Cynthia: “Vorig jaar waren sommige activiteiten zo populair, dat ze snel waren volgeboekt. Dus wees er snel bij.” Inschrijven voor de activiteiten kan vrijdag 20 september van 13.30 tot 16.00 uur aan de balie bij woonzorgcentrum De Raatstede (Dolomiet 2) en maandag 23 september van 13.30 tot 16.00 uur bij Bibliotheek Kennemerwaard (Parelhof 1a). Let op: bij de bibliotheek is uitsluitend contante betaling mogelijk. “Na deze verkoopmomenten zijn toegangskaartjes op werkdagen verkrijgbaar bij de receptie van De Raatstede en online via www.wsib.nl. De website is vanaf 16 september in de lucht, de online kaartverkoop start zaterdag 21 september.”

 

Feestelijke opening

Dinsdag 1 oktober geeft wethouder Annette Valent om 11.00 uur het officiële, feestelijke startsein voor WSIB 2019 in de bibliotheek. “Een activiteitenprogramma dat maar liefst drie maanden beslaat, verdient een mooie opening”, aldus Cynthia de Wilde. “Cool-zangdocente Vera Rademaekers zingt, speelt gitaar en brengt tijdens de opening vooral veel oud-Hollandse liedjes, die bijna iedereen kan meezingen. Alle Waardse senioren zijn van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen. De toegang is gratis.”

Inloggen op uw account

Kunt u zich niet meer herinneren wat uwwachtwoord is ?

Schrijf je in voor deze site!