Senioren Dijk & Waard

0

Senioren partijen bezorgd over het verdwijnen van parkeerplaatsen.

Tim Snijders 3 december 2020

De politiek partijen Senioren Dijk en Waard, in Heerhugowaard en in Langedijk, maken zich zorgen om het aantal parkeerplaatsen dat straks bij de nieuwbouw van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar wordt gemaakt. Het bestuur van het ziekenhuis heeft besloten dat er minder parkeerplaatsen hoeven te komen dat eer aanvankelijk waren gepland. In totaal zullen er i de ondergrondse parkeergarage 250 parkeerplekken minder komen. Volgens de Raad van Bestuur kan dit omdat er sprake zou zijn van ‘overcapaciteit’.

Wensdenken

Jan van der Starre van Senioren Dijk en Waard is kritisch op dit besluit. ‘Er wordt aangegeven dat de parkeerbehoefte lager is geworden en nog lager zal worden, maar is dat niet wensdenken omdat het geld er niet is om de bouwplannen gerealiseerd te krijgen? En is het niet zo dat uiteindelijk toch de patienten en bezoekers daar de dupe van zijn? Wij zijn eigenlijk wel benieuwd naar de wekelijke – en objectief vastgestelde – onderliggende cijfers omtrent parken bij het NWZ Alkmaar.” Met lede ogen zier Senioren Dijk en Waard aan dat de parkeervoorzieningen het moeten ontgelden. “ Nu is het parkeren bij het NWZ al geen pretje, met de huidige bovengrondse parkeergarage die zeker overeenkomsten vertoont met de Karperton-garage, die niet voor niets ook de bijnaam ‘Krappeton’ heeft. En wie uit de regio heeft al niet tevergeefs gezocht naar een parkeerplaats, in de stress omdat de afspraak met de arts in gevaar kwam?”

Fiets

We begrijpen dat veel Alkmaarder voor het bezoek aan het ziekenhuis van het ov en de fiets gebruik maken. Maar bezoekers uit de regio zijn met de karige ov-verbindingen toch op de auto aangewezen. Vooral ouderen en mensen die slecht ter been zijn, zijn het kind van de rekening.” Senioren Dijk en Waard wil een beroep doen op het bestuur van NWZ en de gemeente Alkmaar om rekening te houden me de patiënten ui de regio en voldoende parkeervoorzieningen te realiseren.

Bron: Noord Hollands Dagblad
Tekst: Roel van Leeuwen

Inloggen op uw account

Kunt u zich niet meer herinneren wat uwwachtwoord is ?

Schrijf je in voor deze site!