Senioren Heerhugowaard

0

Extra surveillances bij winkels Middenwaard

Marianne van der Starre 31 januari 2019

HEERHUGOWAARD

De gemeente Heerhugowaard heeft de straatsurveillances rond winkelcentrum Middenwaard opgevoerd naar aanleiding van het incident waarbij drie jongens werden mishandeld door een twintigtal leeftijdsgenoten. Dat maakte burgemeester Bert Blase bekend in de gemeenteraadsvergadering op vragen van de Senioren Heerhugowaard.

Aanleiding voor de vragen was het bericht over de mishandeling, waarin werd gemeld dat er camerabeelden zijn. De politie doet nog steeds onderzoek. De drie slachtoffers werden na de mishandeling ook bestolen van kledingstukken.

Op camerabeelden is te zien dat er aanvankelijk vier jongeren achter het trio aan liepen, maar dat die groep snel aangroeide tot uiteindelijk twintig man.

Op het Stadsplein kwam het vervolgens tot een harde confrontatie, waarbij werd geslagen en geschopt.

Navraag bij de politie leert dat het onderzoek nog niet heeft geleid tot aanhoudingen, maar dat de camerabeelden nog steeds worden onderzocht.

Zorgen

Joke van Ruitenbeek (Senioren) wilde van burgemeester Bert Blase de laatste stand van zaken horen: ,,Wij maken ons zorgen over de veiligheid van onze jongeren naar ook over die van de ouderen op straat.’’

Ze vroeg zich af of de jongeren op straat een beetje in de gaten gehouden worden door politie en jongerenwerk. Ook wilde ze weten of er opvang is geregeld voor de drie slachtoffers. Blase kon de vragen bevestigend beantwoorden. Over het onderzoek wilde hij alleen kwijt dat dit nog loopt. ,,De politie heeft nog steeds de volle aandacht voor deze onfrisse mishandeling’’, aldus de burgemeester.

Getuigen: 0900-8844 of 0800-7000.

Inloggen op uw account

Kunt u zich niet meer herinneren wat uwwachtwoord is ?

Schrijf je in voor deze site!